Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 april 2018

Theo wethouder en fractie vernieuwd

D66 maakt ook de komende raadsperiode deel uit van de coalitie. We zijn erg blij dat Theo Stroo opnieuw tot wethouder is gekozen. Nu hij weer lid is van het college, draagt hij zijn zetel over aan Esther Hagendoorn. Hanneke Struijk-Cramer wordt steunfractielid. Alle drie worden tijdens de speciale raadsvergadering op 25 april benoemd.

De portefeuilleverdeling is als volgt. Theo Stroo is als wethouder verantwoordelijk voor financiƫn, de energietransitie, vastgoed, kunst en cultuur, onderwijs, P&O, inkoop, ICT, communicatie en dienstverlening.

Fractievoorzitter Jelle Jonkers gaat zich de komende periode toeleggen op ruimtelijke ordening, openbare orde en veiligheid, algemeen bestuurlijke zaken, welstand en monumenten, P&O en vastgoed.

Amy Hogenbirk-de Jong ontfermt zich over volkshuisvesting, recreatie en toerisme, financiƫn, economie, sport, inkoop, ICT, openbare ruimte en verkeer.

Esther Hagendoorn houdt zich bezig met het klimaat- en energiebeleid, het sociaal domein, onderwijs, communicatie, kunst en cultuur en volksgezondheid.