Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 november 2021

De lokale waakhond

D66 heeft in de raadsvergadering van 26 oktober jl. vol overtuiging ingestemd met het advies aan het Commissariaat voor de Media om voor de komende 5 jaar de lokale zendmachtiging te verlenen aan onze streekomroep Eemland1. Deze streekomroep is de samenvoeging van de lokale omroepen in Baarn (in de vorm van RTV Baarn), Bunschoten, Soest en Amersfoort/Leusden. D66 heeft enorm veel waardering voor onze ‘lokale waakhond’ die van groot belang is voor het bewaken van onze lokale democratie en het informeren van onze inwoners. Als Baarn mogen we echt trots zijn op alle vrijwilligers van RTV Baarn die enorm intensief heel goede radio, televisie en internet maken. En dat wil D66 graag voor de komende jaren behouden, deze kracht van RTV Baarn, maar wel in een verdere ontwikkeling/professionalisering die in het verband van de streekomroep Eemland1 verder invulling gegeven kan worden. We willen graag nader in  gesprek met RTV Baarn om samen te kijken hoe de gemeente Baarn onze ‘lokale waakhond’ ook in de komende jaren goed kan blijven ondersteunen, bijvoorbeeld in de vorm van aanvullende subsidies en/of locatie (gezien de aanstaande verhuizing uit het Poorthuis).

Thema

Participatie

D66 Baarn wil dat inwoners van Baarn meer inspraak krijgen over wat er in hun wijk of straat gebeurt. De gemeente moet een jaarlijks budget instellen voor inwonersparticipatie en co-creatie.

Lees meer