Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

VoorBaarn en D66 Baarn stellen vragen over hondenuitlaatservice op landgoed Pijnenburg

04-11-2020

Van verschillende kanten ontvingen we signalen dat er flinke vertraging opgelopen is in de vergunningverlening aan landgoed Pijnenburg voor het omheinen van delen van het landgoed voor hondenuitlaatservices (HUS’en).

De HUS’en zijn niet meer welkom in de bossen de beheerd worden door Staatsbosbeheer. Wanneer er geen mogelijkheid is om de honden uit te laten op een geschikt terrein komt het voortbestaan van deze ondernemingen in gevaar en ontstaat er een probleem voor de eigenaren van de honden.

In hun zoektocht naar een geschikt terrein zijn de HUS’en terecht gekomen bij landgoed Pijnenburg. Landgoed Peijnenburg bleek bereid om, tegen een kleine vergoeding, een klein stukje van hun 340 hectare grote landgoed beschikbaar te stellen voor deze HUS’en. Tijdens het plaatsen van de omheining van de toekomstige honden uitlaatplek op het eigen terrein van Landgoed Pijnenburg is er, na een melding (anonieme tip) door de gemeente, een bouwstop opgelegd omdat men van mening is dat dit “bouwwerk” waarschijnlijk vergunningplichtig is. Binnen 4 weken zou de vergunning geregeld zijn, maar tot op heden is er geen vergunning verleend (als dat überhaupt nodig mocht zijn).

In de raadsvergadering van 4 november zijn de vragen behandeld.

Gepubliceerd op 23-01-2021 - Laatst gewijzigd op 29-01-2021